Learn2speakdutch | vervolgcursus Nederlands

Ολλανδικά για ημι-προχωρημένους

Μαθήματα Ολλανδικών | Επίπεδο A2 - B1

Έχεις ήδη μια καλή βάση στην ομιλία, στο ακουστικό, στο διάβασμα και στην κατανόηση της Ολλανδικής γλώσσας, αλλά θα ήθελες να καλυτερέψεις τις δεξιότητές σουΜε αυτά τα μαθήματα Ολλανδικών του Learn2speak Dutch μπαίνουμε σε ακόμη πιο βαθιά και ενδιαφέροντα κομμάτια της γραμματικής, του λεξιλογίου και της προφοράς της γλώσσας και των συστημάτων της Ολλανδίας. Αυτό είναι για παράδειγμα σημαντικό αν θέλεις πολύ να βρεις μια δουλειά, να σπουδάσεις ή ακόμη και να κλείσεις μια ασφάλεια με κάποια εταιρεία.  

Μαθαίνω Ολλανδικά: Πως θα συνεχίσω τώρα;

Έχεις μια καλή βάση της Ολλανδικής γλώσσαςώρα για να πας στο επόμενο βήμα! Έχεις κάποιο συγκεκριμένο στόχο στο μυαλό σου; Γνωρίζεις ακριβώς τι θέλεις για το μέλλον σου; Θέλεις να βρεις τη δουλειά των ονείρων σου και να χτίσεις τη ζωή σου στην ΟλλανδίαΤότε αυτή είναι η στιγμή για να κυνηγήσεις τα όνειρά σου και να φτάσεις τους στόχους σου.  

Μαθήματα Ολλανδικών για ημι-προχωρημένους

Ψάχνεις τα επόμενα μαθήματα Ολλανδικών για να μάθεις ακόμη καλύτερα να μιλάς, να διαβάζεις, να γράφεις και να κατανοείς την Ολλανδική γλώσσαΜια προσιτή εκπαίδευση όπου εσύ ξεκάθαραεύκολα και γρήγορα θα πας παραπέρα με την Ολλανδική γλώσσαΤότε αυτά τα μαθήματα είναι πραγματικά για σένα! 

Εμπειρίες μαθητών

Julia Bekiai
Julia Bekiai
vervolgcursus

Ζω στην Ολλανδία εδώ και 4 χρόνια και ήθελα να μιλήσω τη γλώσσα για προσωπικούς αλλά και για επαγγελματικούς σκοπούς. Ένας φίλος μου μου είπε για τα ευέλικτα μαθήματα και ότι το επίκεντρο των μαθημάτων ήταν να μάθουμε να μιλάμε ολλανδικά στην καθημερινή ζωή και αυτό ακριβώς έψαχνα. Είχα μια καταπληκτική εμπειρία από όλες τις απόψεις. Είχαμε καλό ρυθμό, με τα μέλη της ομάδας στο ίδιο επίπεδο μάθησης. Το βιβλίο ήταν σαφές και καλά δομημένο, διδάσκοντας κάθε φορά ένα νέο και χρήσιμο θέμα για την καθημερινή ζωή. Και η καθηγήτρια  μας καθοδηγούσε υπομονετικά κατά τη διάρκεια του μαθήματος και ήταν ανοιχτή σε ερωτήσεις. Αυτό όμως που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση είναι πώς άκουγε τους πάντες με προσοχή και φρόντιζε να συμμετέχουν όλοι, κάτι που μας έκανε να νιώθουμε άνετα σε περίπτωση που κάναμε λάθη. Αυτό που μου φάνηκε δύσκολο στα ολλανδικά ήταν ο τρόπος με τον οποίο δομείται η γλώσσα όταν φτιάχνουμε μια πρόταση. Είναι πολύ διαφορετικό από τις γλώσσες που μιλάω. Ωστόσο, μετά από λίγο καιρό ήταν εύκολο να διατυπωθούν οι λέξεις με τον ολλανδικό τρόπο. Τώρα τα ολλανδικά μου φαίνονται μερικές φορές ακόμη δύσκολο να τα μιλήσω, αλλά είναι θέμα χρόνου να βελτιωθώ σε αυτό. Αυτό που ξέρω με βεβαιότητα είναι ότι τώρα έχω γίνει καλύτερη σε συζητήσεις που δεν καταλάβαινα πριν από τα μαθήματα, και επίσης μπορώ να γράψω ένα μικρό δοκίμιο όταν χρειαστεί και να επικοινωνήσω με τους φίλους μου στα Ολλανδικά. Αυτό με κάνει να αισθάνομαι περισσότερο μέσα στην ολλανδική κουλτούρα και κοινωνία, κάτι που είναι τόσο σημαντικό όταν ζεις και εργάζεσαι στη χώρα.

Dimitra Markopoulou
Dimitra Markopoulou
vervolgcursus

Ξεκίνησα τα μαθήματά μου στα Ολλανδικά αφού έζησα στην Ολλανδία για 6 μήνες, γιατί πιστεύω ότι η γνώση της γλώσσας του τόπου όπου ζεις σου δίνει ένα πλεονέκτημα. Μπορείς πάντα να επικοινωνείς στα αγγλικά, αλλά μια τέτοια δεξιότητα δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες όχι μόνο στην καθημερινή σας ζωή, αλλά και στην επαγγελματική σου καριέρα. Βρήκα το σχολείο μέσω μιας ομάδας Facebook για Έλληνες στην Ολλανδία. Πιστεύω ότι η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας και πολιτισμού μέσω της μητρικής σου γλώσσας διευκολύνει την κατανόηση και τη δημιουργία των σωστών συνδέσεων στον εγκέφαλό σου για να μάθεις τη γλώσσα επαρκώς. Ταυτόχρονα, η ευκαιρία να παρακολουθήσω διαδικτυακά μαθήματα και να μάθω κάτι νέο, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου με την αβεβαιότητα της πανδημίας, βοήθησε την απόφασή μου να επιλέξω Learn2speak Dutch. Είχα μια απίστευτη εμπειρία με την Έφη. Η επιλογή βιβλίου, οι διαφορετικές ασκήσεις για το σπίτι και οι μέθοδοι εκμάθησης της Έφης ταιριάζουν απόλυτα με το πολυάσχολο πρόγραμμα εργασίας μου. Η Έφη κατανοεί πλήρως και συμβάλλει στην καλύτερη μαθησιακή εμπειρία. Την συνιστώ ανεπιφύλακτα. Στην αρχή, η προφορά και ο τονισμός ήταν αρκετά δύσκολα για μένα. Αλλά μετά από λίγο και με τα βιβλία που χρησιμοποιήσαμε, έγινε πιο εύκολο. Αυτή τη στιγμή μπορώ σχεδόν 70%  να καταλαβαίνω και να διαβάζω Ολλανδικά. Δεν νιώθω πολύ αυτοπεποίθηση ακόμη για τα να μιλάω στα ολλανδικά πάντα, αλλά αυτός είναι ο στόχος μου μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ τα Ολλανδικά για να κανονίσω τις υποχρεώσεις μου πχ τράπεζα, εφορία εδώ στην Ολλανδία.

Maria Saschamanoglou
Maria Saschamanoglou
vervolgcursus

Ήθελα να μάθω ολλανδικά επειδή ζω στην Ολλανδία εδώ και πέντε χρόνια, οπότε ήθελα να χρησιμοποιήσω τη γλώσσα στην καθημερινή μου ζωή. Ξεκίνησα τα μαθήματα επειδή ο εργοδότης μου ήθελε να μπορώ να χρησιμοποιώ τη γλώσσα στην εργασία μου και να μπορώ να συζητώ ή να παρακολουθώ παρουσιάσεις στα Ολλανδικά.

Βρήκα την Έφη μέσω μιας ελληνικής ομάδας στο facebook όταν ζήτησα συμβουλές. Το Learn2speak Dutch ήταν μια έξυπνη επιλογή, ειδικά σε περίοδο κορονοϊού επειδή το μάθημα ήταν online και δεν χρειάστηκε να ταξιδεύω σε άλλο μέρος. Ήταν επίσης μια φανταστική ευκαιρία να γνωρίσω άλλους Έλληνες.

Τα μαθήματα ήταν ένα καταπληκτικό ταξίδι από το Α0 στο Β1 σε σύντομο χρονικό διάστημα μόνο 1 έτους. Το βιβλίο ήταν μια καλή επιλογή με πολύ γραμματική και λέξεις, καθώς και προφορικά, εξάσκηση και καθημερινές εκφράσεις. Συχνά ένιωθα ότι υπήρχαν πάρα πολλές πληροφορίες και ο ρυθμός ήταν λίγο πολύ γρήγορος, αλλά η Έφη ήταν πάντα υπομονετική και εξυπηρετική.

Στην αρχή μου φάνηκε δύσκολο να μιλάω, αλλά τώρα μπορώ να κάνω μικρές συζητήσεις και νιώθω πιο σίγουρη μιλώντας με Ολλανδούς.

Τώρα χρησιμοποιώ κυρίως τα Ολλανδικά στη δουλειά με τους Ολλανδούς συναδέλφους μου, αλλά και στην καθημερινή ζωή όταν έχω την ευκαιρία. Η όλη εμπειρία μου έδωσε μια αίσθηση ότι νιώθω σαν το σπίτι μου στην Ολλανδία, όχι πλέον ως expat αλλά ως πραγματικός κάτοικος της Ολλανδίας.

Sofia Koustoulidou
Sofia Koustoulidou
vervolgcursus

Ήθελα να μάθω ολλανδικά γιατί ζω στην Ολλανδία και πιστεύω ότι τα ολλανδικά είναι μια ενδιαφέρουσα γλώσσα. Βρήκα το Learn2speak Dutch στο Facebook και το επέλεξα γιατί οι κριτικές ήταν πολύ καλές. Βρήκα τα μαθήματα πολύ δομημένα και το βιβλίο ταιριάζει καλά στο επίπεδό μου. Η καθηγήτρια ήταν η καλύτερη καθηγήτρια των Ολλανδών που είχα ποτέ. Η Έφη ήταν πολύ εξυπηρετική και φιλική. Νομίζω ότι τώρα μπορώ και καταλαβαίνω καλύτερα τα Ολλανδικά. Μπορώ να διαβάσω μια εφημερίδα και τώρα καταλαβαίνω τα κείμενα. Προσπαθώ να χρησιμοποιώ περισσότερα ολλανδικά με τους συναδέλφους και την οικογένειά μου.

Maria Kourela
Maria Kourela
vervolgcursus

Ξεκίνησα τα μαθήματα γιατί ήθελα να μάθω ολλανδικά αλλά κυρίως για να βρω δουλειά. Διάβασα για αυτό το σχολείο Ολλανδικών σε έναν site (SuperGreeks). Έχουν πολύ καλές κριτικές και οι τιμές είναι πολύ προσιτές. Είμαι πολύ ικανοποιημένη από τα μαθήματα και την καθηγήτρια. Η αλληλεπίδραση μεταξύ της καθηγήτριας και εμού, αλλά και με τους άλλους μαθητές, μας βοήθησε πολύ. Στην αρχή βρήκα δύσκολη τη γραμματική και την προφορά. Ακόμα, αλλά λιγότερο τώρα. Τώρα καταλαβαίνω πολύ περισσότερα.  Χρησιμοποιώ τα ολλανδικά κάθε μέρα και στη δουλειά μου. Τώρα καταλαβαίνω τι λένε οι άλλοι πολύ περισσότερο από ό, τι πριν.

Melina Chrisanthopoulou
Melina Chrisanthopoulou
vervolgcursus

Ήθελα να μάθω ολλανδικά γιατί ήθελα να καταλαβαίνω καλύτερα τα ολλανδικά. Ξεκίνησα να μαθαίνω ολλανδικά επειδή μετακόμισα στα Ολλανδία πριν από 2 χρόνια και ήθελα να μιλήσω τη γλώσσα. Πραγματικά μου άρεσε πολύ η Έφη σαν δασκάλα και επέλεξα το Learn2speak Dutch γιατί ήξερα από τον φίλο μου ότι είναι ένα φροντιστήριο ολλανδικών, και τα μαθήματα είναι πολύ καλά. Η εμπειρία μου με τα μαθήματα ήταν πολύ καλή και ενδιαφέρουσα. Τα μαθήματα NΤ2 από αυτό το σχολείο ξένων γλωσσών είναι πραγματικά βοηθητικό, ο ρυθμός έχει ισορροπία και η καθηγήτρια είναι  αγαπημένη μου. Στην αρχή δυσκολευόμουν να ακούσω αλλά τώρα είναι πιο εύκολο. Τώρα μπορώ να μιλάω ολλανδικά καθημερινά με τους φίλους μου, αλλά τα χρησιμοποιώ και στη δουλειά. Καταλαβαίνω καλύτερα τα Ολλανδικά τώρα και μιλάω και καταλαβαίνω πολύ καλά αυτή τη γλώσσα.

Dora Daouti
Dora Daouti
vervolgcursus

Ήθελα να μάθω ολλανδικά γιατί η οικογένειά μου ζει στο Άμστερνταμ. Έτσι άρχισα να μαθαίνω ολλανδικά για να καταλαβαίνω τι μου λένε οι Ολλανδοί όταν επισκέπτομαι την οικογένειά μου. Ήθελα να μάθω περισσότερα για αυτήν τη χώρα και τον τρόπο ζωής. Επισκέπτομαι συχνά την Ολλανδία. Στην αρχή έψαχνα για φροντιστήριο ξένων γλωσσών στην Ελλάδα αλλά δεν έβρισκα τίποτα. Στη συνέχεια βρήκα το Learn2speak Dutch στο διαδίκτυο. Είδα μια διαφήμιση και κάλεσα  για πληροφορίες. Έτσι ξεκίνησα τα online μαθήματά μου. Στην αρχή δίσταζα γιατί ήταν κάτι δύσκολο και πρωτόγνωρο για μένα. Μόλις όμως άρχισα να καταλαβαίνω κάποιες λέξεις και να φτιάχνω προτάσεις, μου άρεσε πολύ. Η καθηγήτριά μου με βοήθησε πολύ στα μαθήματα. Τώρα μπορώ να καταλάβω πολύ καλά όταν διαβάζω κάτι. Δυσκολεύομαι ακόμα να μιλήσω, αλλά πιστεύω ότι θα βελτιωθώ πολύ σύντομα και σε αυτό.

Kosmas Spanidis
Kosmas Spanidis
vervolgcursus

Είμαι αρχιτέκτονας και άρχισα να μαθαίνω ολλανδικά γιατί ήθελα να καταλάβω τον πολιτισμό. Ξεκίνησα επίσης μια εταιρεία στην Ολλανδία, οπότε ήθελα να μπορώ να επικοινωνώ με τους πελάτες και να καταλαβαίνω τους ολλανδικούς νόμους. Βρήκα αυτό το σχολείο Ολλανδικών μέσω μιας εκδήλωσης στο Facebook, ενώ έψαχνα για διαδικτυακά μαθήματα. Επέλεξα το Learn2speak Dutch γιατί έψαχνα έναν καθηγητή Έλληνα και πίστευα ότι θα μάθαινα πιο γρήγορα γιατί είμαι κι εγώ Έλληνας. Μου άρεσε επίσης η προσέγγιση της Έφης όταν εξήγησε τα πάντα στην εκδήλωση που είχε διοργανώσει. Μου άρεσαν πολύ όλα. Τα μαθήματα και ο φόρτος εργασίας ήταν ομοιόμορφα κατανεμημένα και μου άρεσε που ήμασταν μια ομάδα που προσπαθούσαμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον να γίνει καλύτερος. Η καθηγήτρια βοήθησε πολύ για να δουλέψει σωστά η ομάδα και μας ώθησε να φτάσουμε όλους τους στόχους μας. Το βιβλίο ήταν επίσης καλό με διαφορετικούς τύπους ασκήσεων και επαρκής πληροφορίες. Στην αρχή δυσκολεύτηκα να κάνω προτάσεις, αλλά μέσω των μαθημάτων έγινα καλύτερος. Νομίζω ότι τώρα μπορώ πιο εύκολα και γρήγορα να απαντήσω σε μια ερώτηση ή όταν κάποιος μου μιλάει. Προσπαθώ να χρησιμοποιώ τη γλώσσα κάθε μέρα. Μερικές φορές μιλάω με πελάτες στα ολλανδικά και με τους συναδέλφους μου πολύ συχνά. Κατανοώ τις περισσότερες συνομιλίες σε μια συνάντηση και μπορώ να διαβάσω κάποια έγγραφα ή μια εφημερίδα.

Evi Vita
Evi Vita
vervolgcursus

Ξεκίνησα να μαθαίνω ολλανδικά επειδή ζω στην Ολλανδία και πιστεύω ότι θα με βοηθήσει να βρω δουλειά. Θέλω επίσης να ενσωματωθώ στην ολλανδική κοινωνία και να κάνω Ολλανδούς φίλους. Κατά σύμπτωση, είδα μια ανάρτηση στο Facebook ενώ έψαχνα για διαδικτυακά μαθήματα ολλανδικών. Ακολούθησα ένα πρώτο κύκλο μαθημάτων και μου άρεσε η καθηγήτρια και ο τρόπος διδασκαλίας. Μου άρεσε πολύ το μάθημα. Το βιβλίο εξηγούσε τα πάντα και ήταν καλά δομημένο. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων είχαμε την ευκαιρία να εξασκηθούμε με όλες τις πληροφορίες του βιβλίου. Η δασκάλα μας βοήθησε σε όλα και όχι μόνο παρέμεινε στις πληροφορίες του βιβλίου αλλά ήθελε πάντα να μας παρέχει περισσότερες γνώσεις. Ο στόχος των μαθημάτων ήταν να μάθεις ολλανδικά για να μπορέσεις να μιλήσεις τη γλώσσα στην πραγματική ζωή. Ήμασταν μια ομάδα με τους συμμαθητές και τον δάσκαλο και στηρίζαμε ο ένας τον άλλον. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος απέκτησα περισσότερη αυτοπεποίθηση για να εφαρμόσω τις γνώσεις μου και να μιλήσω Ολλανδικά. Αυτό που στην αρχή ήταν δύσκολο να διατυπώσω προτάσεις, νομίζω ότι μπορώ να το κάνω τώρα και επίσης να προσπαθώ να απαντάω με μεγαλύτερο τέμπο όταν έχω μια συζήτηση. Προσπαθώ να μιλάω ολλανδικά με φίλους και στην καθημερινή ζωή, π.χ. στην αγορά.

Natasa Roukouni
Natasa Roukouni
vervolgcursus

Ήθελα να μάθω ολλανδικά γιατί ζω και εργάζομαι στην Ολλανδία από το 2017. Ήθελα να μπορώ να διαβάζω βιβλία και να βλέπω ταινίες στα ολλανδικά, καθώς και να κατανοήσω καλύτερα τον πολιτισμό της χώρας. Στην αρχή είχα προσπαθήσει να μάθω ολλανδικά μόνη μου, αλλά γρήγορα έχασα το κίνητρό μου. Πέρυσι, περίπου τον Σεπτέμβριο, είδα μια διαφήμιση σε μια ομάδα  στο Facebook σχετικά με ένα δοκιμαστικό μάθημα στο διαδίκτυο και αποφάσισα να το δοκιμάσω. Μου άρεσε πολύ η καθηγήτρια και η ατμόσφαιρα στην τάξη και έκανα εγγραφή στα μαθήματα Α1 χωρίς δισταγμό. Δεν έχω σταματήσει από τότε - τώρα, σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, έχω τελειώσει το επίπεδο Β1 και θα προχωρήσω στο Β2. Η εμπειρία μου με τα μαθήματα είναι πραγματικά υπέροχη! Η Έφη Αλεξιάδου, η δασκάλα, δεν είναι μόνο πολύ καλή στη δουλειά της, αλλά και ένα πολύ ευγενικό, υπομονετικό και έξυπνο άτομο, κάτι το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι πολύ σημαντικό σε κάθε μαθησιακή διαδικασία. Ο ρυθμός είναι πολύ καλός, μάθαμε πολλά νέα πράγματα σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς όμως να νιώθουμε άγχος ή πίεση. Η διαδικτυακή ομάδα είναι μικρή, οπότε μετά από λίγο καιρό όλοι γνωριστήκαμε και νιώσαμε άνετα, οπότε για μένα το μάθημα ήταν περισσότερο σαν μια συνάντηση με φίλους και λιγότερο υποχρέωση. Ένα άλλο πράγμα που μου άρεσε πολύ ήταν ότι η Έφη μας έκανε να νιώθουμε ότι μπορούμε να της ρωτάμε οτιδήποτε, ότι δεν υπάρχουν ηλίθιες ερωτήσεις, οπότε δεν φοβηθήκαμε να κάνουμε λάθη. Τα βιβλία είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή, εξηγώντας τη γραμματική και τους κανόνες με σαφή και ακριβή τρόπο και περιέχουν χρήσιμο καθημερινό λεξιλόγιο. Στην αρχή το πιο δύσκολο για μένα ήταν να μιλάω ολλανδικά εκτός τάξης, στην καθημερινή ζωή, δεν είχα την απαραίτητη αυτοπεποίθηση. Αλλά με τα μαθήματα το βρίσκω πιο εύκολο και τώρα είμαι λιγότερο ντροπαλή όταν μιλάω ολλανδικά! Ξεκίνησα να διαβάζω ευανάγνωστα βιβλία στα ολλανδικά και επίσης μπορώ να διαβάσω τα νέα στα κοινωνικά μέσα στα ολλανδικά που είναι πολύ καλό και χρήσιμο! Έχω συνειδητοποιήσει ότι η εκμάθηση Ολλανδικών δεν είναι τόσο δύσκολη και μπορεί ακόμη και να είναι μια πραγματικά διασκεδαστική διαδικασία, εάν χρησιμοποιείτε μια αποτελεσματική μέθοδο και έχετε τον κατάλληλο δάσκαλο! Μπορώ χωρίς αμφιβολία να συστήσω το Learn2speak Dutch  και την Έφη σε όποιον θέλει να μάθει ολλανδικά!

Angelos Iroidis
Angelos Iroidis
vervolgcursus

Γεια! Ονομάζομαι Άγγελος Ηρωίδης, είμαι 25 ετών και είμαι από την Ελλάδα. Ζω στην Ουτρέχτη από τον Σεπτέμβριο του 2020 και ήρθα εδώ επειδή ξεκίνησα ως φοιτητής Master στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης.

Ήθελα να μάθω ολλανδικά για το μέλλον μου γιατί θα ήθελα να βρω δουλειά στην Ολλανδία ή στο Βέλγιο μετά το μεταπτυχιακό μου. Επιπλέον, η εκμάθηση ολλανδικών είναι χρήσιμη και πρακτική για τη ζωή μου εδώ στην Ολλανδία.

Στο Facebook βρήκα το Learn2speak Dutch, αναζητώντας ένα καλό σχολείο για μαθήματα ολλανδικών. Στο τέλος επέλεξα το Learn2speak Dutch γιατί τα μαθήματα είναι σε προσιτές τιμές. Δεύτερον, έχουμε μάθημα μόνο 2 ώρες την εβδομάδα και επίσης μπορείς γρήγορα να πας στο επόμενο επίπεδο.

Το βιβλίο είναι καλό με ωραίες εικόνες και καλή δομή για τις καινούριες πληροφορίες όπως η γραμματική, οι ασκήσεις, οι λέξεις και ούτω καθεξής. Έχουμε επίσης πρόσβαση στο διαδικτυακό υλικό του βιβλίου όπου μπορούμε να συνδεθούμε με το email και τον κωδικό πρόσβασής μας. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να βρεις όλα τα κείμενα και τις ασκήσεις για τα ακουστικά και τις απαντήσεις διαδικτυακά στο site του βιβλίου. Ο ρυθμός είναι καλός. 2 ώρες την εβδομάδα είναι αρκετές για κάθε μάθημα. Έχεις αρκετό χρόνο για τις ασκήσεις σου μέχρι το επόμενο μάθημα. Μου αρέσει επίσης η καθηγήτριά μας. Ως ομάδα είμαστε τυχεροί γιατί είναι Ελληνίδα, έτσι εξηγεί πρώτα τα πάντα στα ελληνικά και μετά στα ολλανδικά. Συζητάμε πάντα τις ερωτήσεις μας. Είναι ευγενική και καταλαβαίνει ότι μερικές φορές ένας φοιτητής δεν κάνει τις εργασίες του επειδή το πρόγραμμά του είναι πολύ επιβαρυμένο με τη σχολή του, για παράδειγμα.

Νομίζω ότι η δομή της γλώσσας ήταν λίγο δύσκολη στην αρχή επειδή είναι διαφορετική από τα αγγλικά ή τα γαλλικά για παράδειγμα. Τώρα καταλαβαίνω και κάνω λιγότερα λάθη. Επίσης, μου είναι ακόμα δύσκολο να καταλάβω τα πάντα όταν ακούω κάποιον, αλλά θα γίνω πολύ καλύτερος με την εξάσκηση.

Τέλος, το επίπεδο μου είναι τώρα καλύτερο από το επίπεδό μου στην αρχή των μαθημάτων. Χρησιμοποιώ τα ολλανδικά όσο το δυνατόν περισσότερο καθημερινά στο σούπερ μάρκετ, στα καταστήματα, στο εργαστήριο με συμφοιτητές μου κ.λπ. Παρακολουθώ επίσης τις ειδήσεις σε διαδικτυακές εφαρμογές ή παρακολουθώ ολλανδικά ή φλαμανδικά βίντεο στο YouTube.

ΥΓ: Η συγγραφή αυτού του κειμένου στα Ολλανδικά είναι το αποτέλεσμα μετά από σχεδόν ένα χρόνο!

Ευχαριστώ Έφη, ευχαριστώ Learn2speak Dutch!

Previous
Next

Τι θα μάθεις:

Κατά την διάρκεια αυτών των μαθημάτων μπαίνουμε ακόμη περισσότερο στην Ολλανδική γραμματική, στο λεξιλόγιο και την προφορά. Επιπλέον μαθαίνεις περισσότερα για τα Ολλανδικά συστήματα και την κουλτούρα των Ολλανδών. Μαθαίνεις για παράδειγμα στα μαθήματα αυτού του επιπέδου: 

  • να συζητάς και να εκφράζεις τη γνώμη σου, 
  • να κανονίζεις χρηματικές συναλλαγές, 
  • να υποβάλλεις ένα παράπονο, 
  • να στέλνεις ένα επίσημο και ανεπίσημο e-mail 
  • να τηλεφωνείς στο νούμερο άμεσης ανάγκης (112), 
  • να ψάχνεις για δουλειά και να γράφεις ένα motivation letter, 
  • να παρακολουθείς τα νέα και να διαβάζεις την εφημερίδα, 
  • να κλείνεις κάποιου είδους ασφάλεια με κάποια εταιρεία, 
  • να κανονίζεις τις διακοπές σου. 

Που μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις;

Κατά τη διάρκεια αυτών των μαθημάτων, θα έχεις πολλές ‘αχα- στιγμές’. Θα καταλάβεις πραγματικά τα Ολλανδικά συστήματα. Μέσω του ότι μαθαίνεις να μιλάς, να γράφεις, να διαβάζεις και να καταλαβαίνεις σε επίπεδο Β1 την Ολλανδική γλώσσα, βάζεις τις βάσεις για τα επόμενά σου βήματα. Μπορείς για παράδειγμα να ψάξεις για μια δουλειά, να φέρεις εις πέρας μια συνέντευξη, να κανονίσεις κάποια ασφάλεια και να ζητήσεις ένα δάνειο σπιτιού από τράπεζα. Δες το ως Η ΑΡΧΗ του να χτίσεις πραγματικά τη ζωή σου στην Ολλανδία.  

footer_vlag

Εγγραφή για τα μαθήματα για ημι-προχωρημένους

Οι ώρες μαθημάτων είναι από τις 9.00 μέχρι τις 11.15 ή από τις 19.00 μέχρι τις 21.15 και τα μαθήματα παραδίδονται onlineΗ εκπαίδευση διαρκεί 24 διδακτικές εβδομάδες + 2 bonus εβδομάδες από μας και είναι σε γκρουπ. Υπάρχει και η δυνατότητα παρακολούθησης ιδιαίτερων μαθημάτων. Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας για να συζητήσουμε τις πιθανές λύσεις.  

Η τιμή για τα μαθήματα Ολλανδικών, επίπεδο Α2 – Β1 είναι € 710,-. 

Το ποσό πληρώνεται με την έναρξη των μαθημάτων. Θέλεις ίσως να ακοκουθήσεις ιδιαίτερο μάθημα? Γίνεται!

Η ώρα κοστίζει 60 ευρώ.